Marti, Noiembrie 10, 2009, 10:03 PM 

Sfaturi pentru reducerea colesterolului
     media: 4.87 din 24 voturi

Colesterolul este de două tipuri:

- colesterolul LDL, sau aşa numitul colesterolul “rău”;
- colesterolul HDL, sau aşa numitul colesterol “bun”.

Valori mari ale colesterolului LDL conduc la apariţia bolilor la inimă. Se recomandă menţinerea nivelului colesterolului LDL la valori mici. Puteţi urma un tratament cu pastile pentru a vă micşora nivelul colesterolului, dar puteţi utiliza şi o altă metodă mult mai sănătoasă prin utilizarea dietelor şi a suplimentelor care vă vor micşora colesterolul într-un mod natural. În alte cuvinte o dietă scăzută în grăsimi şi bogată în fibre vă poate ajuta în aducerea colesterolului la un nivel normal.

În continuare sunt prezentate câteva sfaturi care vă pot ajuta pe parcursul unei diete de reducere a colesterolului. Această dietă nu este dificil de respectat, trebuie să ai voinţa de a nu consuma mâncare nesănătoasă. Pentru a fi eficiente, aceste sfaturi trebuie urmate cel puţin o lună. Se recomandă ca la sfârşitul acestei perioade să faceţi un control al colesterolului.

1. Primul lucru care trebui făcut este reducerea, din alimentaţia ta zilnică, a cantităţii de carne roşie. Aceasta poate fi înlocuită cu carne albă sau peşte, care un conţinut de grăsime mult mai mic.

2.Este absolut necesar să eliminaţi sau să mâncaţi mult mai puţină grăsime saturată. Ceea ce înseamnă că ar trebui să consumaţi lapte degresat şi brânză “uşoară” (brânză cu conţinut mic de grăsime) în locul produselor consumate de obicei. Aceste produse “uşoare” poate că nu au acelaşi gust ca cele grase, dar ele sunt mult mai sănătoase.

3. O dietă sănătoasă înseamnă o digestie bună. Mâncărurile care au un procent mare de fibre (cum ar fi cereale sau musli) vă vor ajuta în scăderea colesterolului prin eliminarea grăsimilor dietetice.

4. Nu mai prăjiţi mâncarea,ci preparaţi-o la grătar.Previne pierderea vitaminelor de la legume,deci veţi mânca mai sănătosa.

http://www.ghidulpacientului.ro/factorii-de-risc-cardiovascular/imagini/dislipidemii.jpg

5. Faceţi exerciţii în fiecare zi. Puteţi face aerobică, puteţi face plimbări, sau jogging, puteţi juca şi baschet, dar este absolut necesar să faceţi mişcare în fiecare zi.

6. Uleiurile tropicale nu vă fac bine. Dacă vreţi să vă micşoraţi valoarea colesterolului trebuie să folosiţi ulei vegetal (uleiul de măsline este cea mai bună alegere).

7. Întotdeauna trebuie să citiţi etichetele produselor care le cumpăraţi pentru a fi sigur ce cumpăraţi şi ce valoare a grăsimilor conţine.

8. Acum să vorbim de alcool. Băutul nu este cea mai bună activitate pe care o poţi avea atunci când urmezi o dietă, deşi ultemele cercetări au demonstrat că un pahar de vin roşu pe zi poate provoca reduceri ale colesterolului, în unele cazuri.

9. Un medicament pentru reducerea colesterolului, dacă este prescris de medic va avea un efect eficient pentru dieta dumneavoastră, desigur dacă o respectaţi cu exactitate.

10. Şi am păstrat ce e mai bun pentru sfărşit. Ţineţi minte că o dietă pentru reducerea colesterolului vă va ajuta, întotdeauna şi cu siguranţa să pierdeţi în greutate.

Mâncaţi sănătos !!


Comentarii

 1. mihaiu

  parerea mea !!!! :d| :d| :d| :d|

 2. ana

  ii fain .. :d

 3. Vinnie

  I actually found this more eentrtnaiing than James Joyce.

 4. tqcbod

  GbAe9Q mvyxmoketrwh

 5. czwzllyubqd

  Uv7fJ5 , [url=http://ssxxoqmhuzdt.com/]ssxxoqmhuzdt[/url], [link=http://gabpaadlfjdv.com/]gabpaadlfjdv[/link], http://opgblmzgqbbg.com/

 6. flumpyx

  Si io cred la fel:))Io tare sunt curios ce e in spatele portalului eRomania. Se vehiculeaza sume cuprinse intre 10 milioane si 1 miliard EUR.Grozavie curata!!

 7. NotFinished

  Alias is useful only if you're dealing with complex queries involving multiple tables; specially if you run the risk of 2 different tables having the same or similar field names.

 8. sonyony

  I need to do something like:Set AliasName for dbo.RealNameso sql query likeselect * from AliasName.dbo.MyTablewill workI think many people need to do itThank youMassimo Bizzarro


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

Cautare


Categorii

Tag Cloud

Aboneaza-te la insemnari


Ultimele insemnari

Linkuri

Ultimele poze

Blog Status

Vizitatori:37.241
Insemnari:41
Comentarii:192
 • Fumatul ucide zilnic sute de persoane !!! Sfatul meu !!! LASA-TE !!!
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare